Vizesiz Gidebileceğiniz Balkan Ülkeleri -Part I-

by - Ocak 15, 2018

Vizesiz Gidebileceğiniz Balkan Ülkeleri
Mostar Köprüsü- Saraybosna, Bosna-Hersek

Balkan ülkeleri gerek bulunduğu konumları olsun, gerekse kültürel olsun hep daha cazip gelmiştir bana. Bir de son zamanlarda Euro'nun alıp başını gitmesi işleri daha da sarpa sardırmış, gezmek isteyen bir çok gencin önüne çığ gibi engel olarak çıkmıştır. Durum böyle olunca, imdada takibi kide hızlı bir şekilde balkan ülkeleri geliyor. Hem vize istememeleri hem coğrafi yapısı hem tarihi hem kültürü diyerek uzatabileceğimiz bu liste; bu zamanda bizim tercihimizde ilk olarak rol oynuyor." Peki neresi bu Balkan Ülkeleri ?" dediğinizi duyar gibiyim. Bir çoğumuz her ne kadar detaylıca bilse de; aynı şekilde bir çoğumuz hala hangi ülkeler kapsamında neresi bilememekte. O zaman kısa sizlere açıklama yapacağım, yazımın 2. ve 3. kısmında ise nasıl ucuz bilet bulunur, nerede kalınır gibi yazılarla karşınıza geleceğim.

             Balkan Ülkeleri Hakkında Kısaca...           

Balkanların coğrafi konumu tam olarak Avrupa Kıtası'nın güney-doğu bölgesinde; İtalya yarım adasının doğusu ile Anadolu'nun kuzey-batısında yer alan bölgeye denir. 
Bu bölge hem coğrafi hemde kültürel olarak Balkanlar olarak adlandırılmaktadır. Bir nevi Balkan Yarım Adası için kullanılan isimdir. Balkan ismini ise Bulgaristan'ın Batı'dan Doğu'ya doğru iki yarım parçaya bölen sıra dağlarından almıştır. Geçmişte buraya Balkan ismi verilmiş, sonrasında Balkan Yarım Adası'na bu isim verilmiştir. 
Balkanlar da birçok ülkenin birleşimi bulunmaktadır. Burada ismi geçen ülkelere ise Balkan ülkesi adı verilir. Genel olarak Balkanlar 504.884 km kare yüz ölçümüne sahip olmakla birlikte, bu bölgede yaşayan insan sayısı ise yaklaşık 51 milyon kişi civarındadır. 

Kaynak wikipedia'dır.

Vizesiz Gidebileceğiniz Balkan Ülkeleri
Budva, Karadağ

              Hangi Ülkeler Bulunmaktadır ?                 

Birçok ülkenin tamamını kapsarken, bir çoğunda ise belirli bir toprak bütünlüğü bu bölgeye girmektedir.

Bulunan ülkeler:

-Bosna Hersek
-Makedonya
-Hırvatistan
-Slovenya
-Romanya
-Karadağ
-Sırbistan
-Bulgaristan
-Yunanistan
-Arnavutluk
-Kosova
-Türkiye'dir.

Vizesiz Gidebileceğiniz Balkan Ülkeleri
Belgrat, Sırbistan
                                   Peki Vize ?                            

Tercih sebebimizin ilk başında olmasının sebeplerinden biri ise, Balkan ülkelerinden bazılarının vize istememesi! Vize alırken bin bir çeşit işle uğraşıp; üstüne tonla para harcamamız ise cabası..
Makedonya, Bosna-Hersek, Sırbistan, Kosova, Karadağ, Arnavutluk gibi ülkelerde vizesiz gezebilirsiniz; üstelik bu süreniz ise 90 gün ! Gidip görülmeye değer doğrusu.

Vizesiz Gidebileceğiniz Balkan Ülkeleri
Kotor, Karadağ


            Hangi Ülkede Nereye Gitmeliyim ?            

Siz karar verin ilk gitmeye benden size öneriler gelecek merak etmeyin! Bir sonraki yazımda Makedonya'da nereye gitmeli, hangi tatları denemeli hepsini ayrıntılı bir şekilde yazacağım. İyi gezmeler bizden size :) Hayata farklı bir pencereden bakmak dileğiyle :)
Sevgiler!. B.
Vizesiz Gidebileceğiniz Balkan Ülkeleri
Hırvatistan

You May Also Like

4 Comments

  1. Etkinlik daveti icin tesekkür ederim. Gecenlerde de blogumu takip eder misin dedin ben 5dk gecmeden takibe aldim bir geri takip göremedim henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer hesabımla yapmışım burdanda takip ettim hemde üç blogunuzu da :) Sevgilerimle..

      Sil
  2. harika yerler.Farklı yerleri,farklı kültürü gezip görmeyi o kadar çok seviyorum ki ayrıca Makedonya yazınızı merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle, yeni kültürler yeni insanlar... Hepsi o kadar güzel ki... Çok kısa sürede gelecek, teşekkür ederim!!

      Sil