Mini Seyahatler İçin Çantaya Neler Alınmalı ?

by - Ocak 14, 2018

Mini Seyahatler için Çantaya Neler Alınmalı?

Maalesef bavul toplamak, boşaltmaktan daha zor ve zahmetli. Özellikle gideceğin yerin uzun yada kısa olmasına göre bavul hazırlama süreleri de değişiyor. İş tabi çığırından çıkıyor böyle olunca. Mini seyahatler için neleri yanınıza almalısınız neler yapmalısınız size kısaca bundan bahsetmek istiyorum. Bu yazım mini seyahatler üzerine olacak, ikinci yazım ise daha uzun süreli seyahatler için gerekli olacak.

Mini seyahatler genelde 3 günü geçmeyen, durmadan gezen arkadaşlar için hafif ama gerekli eşyaların hepsini yanında taşıdığı bir seyahat türüdür. Amaç bol bol gezip görüp dinlenmek, eğer yanımızda çantamız varsa oldukça hafif gidip getirmek. Siz de 3 gün gibi kısa süreliğine mini geziye çıkacaksanız, oldukça konforlu olan sırt çantaları ilk tercihler arasında olmalı. Hem bir den fazla bölmesi ile eşyalarınızı düzenli yerleştirebilir hem de seyahat sırasında oldukça kolay bir şekilde yanınıza da taşıyabilirsiniz. Uçaklarda ise daha da kolaylık sağlamaktadır. İnternette boy boy size en uygun çantayı seçebilirsiniz.

Sıra geldi neler koyacağımıza.. 

1. İlk olarak kalın montlarınız ve kazaklarınız varsa çantaya koymak yerine her gün giyebileceğiniz olanı seçmeli ve üzerinize giyerek çantaya koymadan yer açmış olursunuz.

2. Her kıyafetinize uyacak parçalar seçin renk kombini olarak. Biliyorsunuz özellikle bayanlar kombin yapma konusunda oldukça takıntlılar. O yüzden joker parçalar seçerek, her renge uyum sağlayacak parçalarınız önceliğiniz olsun. Böylelikle çok parça götürmemiş olursunuz.

3. Kıyafetlerinizi yığmak yerine youtube üzerinde, giysi katlama teknikleri mevcut onlardan faydalanabilir, daha çok yer açabilirsiniz. Özellikle kırışmayı fazla göstermeyen kıyafetler mevcut durumunuza göre önceliğiniz olsun. Aynı şekilde kalın olmayan kotlar ise katlamada kolaylık sağlamakta.

4.  İhtiyacınız kadarını almalı. "bu da yarar işime" dediğinizi bırakmalısınız. Böyle yapa yapa kaç valizler kaç çantalar doldu bir bilseniz...

5. Parfümleriniz gibi likit eşyalarınızı küçük şişelere size yetecek kadarını alın. Ekstra yük ve yerden kurtulmuş olursunuz. Hem belirli sınırı geçmemiş de olursunuz uçaklar için :)

6. Her ihtimale karşı yanınızda ağrı kesici, ateş düşürücü...vs  gibi minik ilk yardım köşesini  çantanızın bir bölümüne ayırmalısınız. Böylelikle acil durumlarda, doktor yada eczane aramak yerine sizi idare edecektir. (Doktor kontrolündeki ilaçlarınızı alınız. İnternetten yazılanlardan değil.)

7. Kişisel bakım ürünlerinizden tutunda kozmetiğe kadar her gün kullandığınız elinizin altında bulunan ürünlerinizi yanınıza alın. Fazlası hem yer kaplayacak hem de size ağırlık olarak geri dönecektir.

8. Özel eşyalarınız ve gerekli belgelerinizi de aldınız mı tamamdır. Yola hazırsınız!

Eğer bu önerileriniz dışında başka önerileriniz varsa muhakkak bana yorum olarak gönderin. Kendinize iyi bakın.Sevgiler! B.


instagram: @benirva







You May Also Like

0 Comments