Geziyorum ! Part II

by - Aralık 15, 2017

Ereğli

-ZONGULDAK/EREĞLİ GEZİSİ-
Part II

Evet, Ereğli yazımın ikinci kısmını yazmak için geldim. Arayı fazla uzatmadan yazayım dedim hemen başlayayım.
Sahil şeridinden kendimizi caddenin karşı tarafına atıp, her yerini gezip görmek için ara sokaklara daldık adeta. "Oraya gidelim. Yok burası daha iyi. Ay bak burada ne var buraya gidelim!" diye diye kendimizi çok farklı ara sokaklarda bulduk.. 
Ereğli
Müzeye giderken ..

Birçok fotoğraf çekimi yaptıktan sonra, hatıra olsun diye biraz fazla sesli yapmış olacağız ki sokak bir anda kalabalıklaşmaya başladı :), yolun sonunda benim dış görünüşüne hayran kaldığım; deniz manzaralı adeta filmlerdeki gibi kocaman konak olan ama şimdilerde Karadeniz Ereğli Müzesi önüne geldik. İçeriye girmek isteyip, güvenlik görevlisinin saati geçirdiğimizi söylemesi ile hevesimiz kursağımızda kalsa da bir daha ki gidişimde orayı muhakkak ziyaret edeceğim. 

Ereğli
Karadeniz Ereğli Müzesi

O sokak boyunca yolumuza devam edip, ardından gençler burada ne yapıyorlar acaba diye kafamıza bir soru takılmasıyla (biliyorsunuz ki, bizim yaşımızda kilerin en büyük aktivitesi maalesef ki kafelere gitmek..) bizde birkaç kişiyle sohbet edip; kafeler sokağına yol aldık. Kısa bir yürüyüş mesafesinden sonra maksimum 4-5 kafenin bizi karşıladığı yine deniz manzaralı mini bir sokağa geldik. Hatta baya şaşırmıştık İzmir'dekine göre kıyasladığımız için fakat burayı da pek bi sevdik.

Ereğli
Kafeler sokağını çekmeyi unutmuşuz. Bu üst geçidin sol tarafı kafeler sokağı. Bu manzaraya bakıyor.

Akşam olunca yorgunluğun da üstümüze çökmesi ile birlikte, yerimizden kalkarak yemek yerleri aradık. Normalde amacımız Ereğli'nin meşhur pidecisine gitmekti fakat, yorgunluktan mı akşamın verdiği karanlıktan mı bilemeyip bir türlü bulamadık gideceğimiz yeri :)

Ereğli
Özdemir Park AVM

Neyse ki yine mini bir AVM işimizi görmemize yardımcı oldu. Şaşırdığım başka bir nokta ise İzmir'de akşam saat 8'den sonra her yer AVMler bile dolu olurken, Ereğli'de ise akşam saat 8'den sonra sokakların neredeyse boş olmasıydı. AVM'de olur dedik orada da pek insanlarla karşılaşamadık. Hatta AVM turu yapıp, yeme-içme faslını bitirdikten sonra biraz eğlenecek yer arayalım dedik ama öyle bir yer bulamadığımız için marketten birkaç şey alıp odalarımıza geçmeye karar verdik. Akşam iş çıkışı olduğu için kime ne sorsak "ben de orada çalışıyorum, bak burası " diye bize güler yüzle davranmaları oldukça hoşumuza gitti. 

Ereğli
Özdemir Park içi.

Akşamı ise böylelikle kapatmış olduk. Ertesi gün yola çıkacağımız için eşyalarımızı hazırlayıp Ereğli maceramızı orada bitirmek zorunluluğunda kaldık. 
Not: Ekim ayının 14'ünde orada olmamıza rağmen, akşamının bu kadar soğuk olacağını tahmin etmiyordum :) 
Not2: Tekrar gelmeyi, görmediğim yerleri görmeyi çok isterim :)
Not3: Tüm Ereğli halkına kocaman sevgiler!

Ereğli

Yazımın burada sonuna geldik. Umarım bir gün arkadaşlarımla tekrar keşfe gelirim...Bir sonraki maceramda görüşmek üzere sevgiler!B.

You May Also Like

0 Comments