Sergi - Işığın Ustaları

by - Eylül 13, 2017

Sergi-Işığın Ustaları

ARKAS KOLEKSİYONU'NDA IŞIĞIN USTALARI

18 Ocak - 31 Mart

Yeniden selamlar !

Bloğuma fırsat buldukça yazıp, güzel şeylerle doldurmak istiyorum. Normal de biliyorsunuz, konserler, festivaller, gezdiğim mekanları tanıtırım ama bugün bir değişiklik yaparak gittiğim ve etkisinde kaldığım bir sergiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

İzmir de sanat galerileri İstanbul'da ki kadar fazla olmamakla birlikte, sergilerin sayısı da ona oranla fazla olmamakta. Bu yüzden benim gibi sergileri sevenler olsun, buldu mu hemen gitmek istiyor. İzmir'de oturanlar için o zaman şunu söylemeliyim ki twitter yada Facebook gibi sosyal medya araçları üzerinden, Arkas Sanat Galerisini mutlaka takip edin. Hatta internet sitelerinde 3D inceleme imkanı da sizlere sağlamakta. Her yıl 3-4 ayda bir yeni sergi açılmakta bizlerle buluşturmaktalar.

Sene başında ise gittiğim sergi ise 'Işığın Ustaları' sergisi oldu. 19.yy sonu ile 20.yy'ın ilk yarısına odaklanılarak, Belçikalı sanatçıların değerli eserleri bu sergide bizlerle birlikte oldu.

XIX. yüzyılda Paris’in sanat ortamı Belçikalı sanatçılar için de ilgi merkeziydi. Diğer taraftan Belçika’nın başkenti Brüksel’de de canlı ve enerjik bir sanat ortamı vardı. Resmi salon sanatına karşı yıllık fuarlar düzenlenir, ressamlar, yazarlar, şairler, kitap illüstratörleri ve besteciler yoğun sanatsal faaliyetlerini sürdürürlerdi. 1904’de George Morren ve Emile Claus öncülüğünde bir grup sanatçı "Yaşam ve Işık Grubu"nu (Vie et Lumiére) kurdular. Işığın etkilerini yansıtmak, onlar için araştırılması gereken temel konuydu. Kuzey resim geleneğinde önemli rolü olan ışığın, Flaman sanatçıları tarafından resmin merkezine alındığı görülür.

Sergiden kareler : 

Sergi-Işığın Ustaları

Sergi-Işığın Ustaları

Sergi-Işığın Ustaları

Sergi-Işığın Ustaları

Sergi-Işığın Ustaları

(Not: Herhangi bir oynama yapılmamıştır.)
Bu sergiden sonra bir sonrakine büyük merakla gittiğim Op Art sergisinde görüşmek üzere !
Sevgiler !

You May Also Like

0 Comments