Alsancak'ta Gidilesi Mekanlar / Münire Kafe

by - Nisan 03, 2017

Alsancak'ta Gidilesi Mekanlar

-MÜNİRE KAFE-

Herkese selamlar yeniden !

"Hello everyone !"

Arkadaşımla birlikte oturup: 'Bugün de nereye gitsek ?' diye birbirimize sorarken; başka bir arkadaşımız imdadımıza yetişti. "Kesinlikle gitmelisiniz. Bayılacaksınız, adı MÜNİRE" dedi. İlk olarak birbirimize bakıp bir şey anlamasak da, sonradan öğrendik ki bir kafe ismiymiş.


"I had sat with my friends and we had been talking some news. Then, we have asked one question each other. "Where we should go ? ". Our friend came to our side and he said "You should absolutely go there in Alsancak. I am sure you will like it so much." First time we did not understand what he said but then we learnt it was a Cafe name."


Hemen yola koyulduk. Gideceğimiz mekan ile ilgili birazcık araştırma yaptık. Sonuçta öğrenciyiz ve fazla açılmamız gerekiyor. Her neyse, Alsancak ile haşır neşir olanların, sık takıldığı öğrencilerin en sevdiği popüler mekanlardan biriymiş; Münire Kafe.

"We are on our way. We had a little research on the internet to where we were going. Because we are student and we must not spend a much money. Anyway, we had learned that cafe, one of the popular cafe in Alsancak. All the students love Münire Cafe."
Alsancak'ta Gidilesi Mekanlar

Kıbrıs Şehitleri Cadde'sinin bir sokak arkasında kalması ile, sessiz sakin bir sokağın hemen köşesinde küçük bir kafe olarak yerini almakta. Dışarıdan bakıldığında tam bir antika dükkanına benzese de, içerisin deki, tahta sandalye ve masalarda dinlenebilirsiniz.

"This place outside of Kıbrıs Şehitleri Streets. It is located in a quiet and quiet street. You can find in the corner. It looks like in the outside antique shop. But inside, there are little wooden tables and chairs. You can sit here and relax."

Burayı diğer kafelerden ayıran bir diğer özelliği ise, sadece kahve ve gazoz satmaktalar. 30 farklı gazoz çeşidi ve bir o kadar kahve çeşidi ile seçmekte oldukça zorlanabilirsiniz.

"Münire Cafe is different than the other. Because They sell just coffee and soda. There are 30 differents sodas and lot of kinds coffees in here."
Alsancak'ta Gidilesi Mekanlar

Ben İzmir den, böğürtlenli gazozu tercih ettim. Arkadaşım ise dağ çilekli Türk Kahvesini. Dediğim gibi daha bir çok çeşidini oradan seçebilirsiniz. Sunuma gelirsek gazozun yanına leblebi, Türk kahvesinin yanına ise lokum ve su ile sunulması, eskilere götürüyor sizleri.

"I order to blueberry soda to Izmir. My friend order to the mountain strawberry Turkish coffee. Like I said, you can choose a lot of kinds. The Presentation is quite good. Roasted chickpea comes with the soda and Turkish delight comes with the coffee. These two things take you to old times."

Kahvenizi yada gazozunuzu içerken, aynı anda Zeki Müren den tutunda, Tanju Okan ve daha fazlası sizlere eşlik ediyor. 
Girdiniz mi saatlerce etrafı incelemekten ve müziklere eşlik etmekten kendinizi alamayacaksınız :)

"When you drink your coffee or sodas, Tanju Okan or Zeki Müren's songs go with you."

Fiyatlara gelirsek; gazoz  6.5 lira iken, kahveye ise 7.5 lira ödedik. Fiyatlarda genel olarak 6.5-8.5 lira arasında değişmekte. Diğer mekanlar gibi fazla uç fiyatlar bulunmamakta.

"If we come to the prices; 6.5 Turkih Liras of soda while we paid 7.5 Turkish Liras of coffee. Prices range generally between 6.5-8.5 liras. There are not many extreme prices like other places."

Alsancak'ta Gidilesi Mekanlar

Eğer Alsancak'a yolunuz düşerse yada İzmir'e geldim değişik nereyi  görmeliyim derseniz bence burayı kesinlikle görmelisiniz :)

"If you fall to Alsancak , I came to İzmir where you should see the different places you should definitely see here :)"


Adres: Alsancak Mahallesi 1484 sokak, no:4 Konak/İZMİR 
Telefon: 0535 259 68 46

Sevgiler...
"Stay with love.."
B.

You May Also Like

0 Comments