İzmir Çikolata Festivali

by - Nisan 25, 2017

İzmir Çikolata Festivali

Herkese yeniden selamlar !
"Hello again!"

Biliyorum uzun zamandır yazı yazamadım. İşlerim oldukça yoğundu, vakit bulduğum an bilgisayarın başına geçtim ve yazmaya başladım. 
Bugünkü yazım bir festival yazısı olacak ! Evet, hem de Çikolata Festivali !
"I know, ı haven't written here since a long time. I had so many works to do. But I find a little time now to write here. Today, I will write Festival. Yes, I will write Chocolate Festival."

İzmir Çikolata Festivali

1.si düzenlenen Çikolata Festivali'ne bu sene La Vie Nouvelle ev sahipliği yaparak, 3 gün boyunca eğlencemize ortak oldu. Tadımlıklar, konserler, oyunlar, çeşitli workshoplar ve hediyelik eşyalarla İzmir'e farklı bir hava katan Çikolata Festivalini gelin olumlu-olumsuz yönleri ile inceleyelim :)
"This a first festival of about the chocolate in Izmir. It took 3 days and they common to our enjoyment. There were gastronomic, concerts, workshops and gifts in this festival. Now, i want to talk about good sides and negatives sides with you."

İlk olarak, mekan seçimi her ne kadar muhteşem olsa da; maalesef onca kişinin katılım yapacağı hesaba katılmadığı için, yer bulmakta oldukça zorlanıyorsunuz. Eğer açık hava da olmasaydı, nefes almada zorluk çekerdik diye düşünüyorum...
"First of all, In there a lot of people were. They hadn't planned how many people to come here. We could not find to place to take a fresh breath."

Aynı zamanda ''bol tadımlık''ların ve ''ikramlar"ın maalesef ki, bahçe kapısından girer girmez insanların saldırısına uğrayıp 20 saniyede bitmesi nedeniyle; festival alanına giriş yapamadı.. Şikayet alınan bir başka konu da bu oldu.
Fiyatların normalin oldukça üstünde olması ise göze batan ayrı durumlardan biriydi..
"Gastronomic and treats have finished so fast. Many people could not taste it. They have finished 20 seconds. This happened in a complaint. And chocolate prices were much more expensive than normally."

Olumsuzlukları bir yana bırakacak olursak; çalışanların işlerini aksatmadan saniyesi saniyesine çalışmaları, workshoplar, DJ performansları, dans gösterileri ve daha fazlası diğer olumsuzlukları unutturuyor.
"If we leave the negatives sides in this festival, Personals were so good at their jobs. They were working organized. Workshops, DJ performances, dance shows and there were a lot of things to forget the negatives."
İzmir Çikolata Festivali
Ünlü markaların katılım yapması ve dünyaca ünlü şeflerle çikolata yapımına dair oldukça güzel bilgiler edinebiliyorsunuz. 
Biz arkadaşlarımızla 1 Nisan Cumartesi programına katıldık. Orada maalesef workshop kayıtlarına geç kaldığım için katılamasam da izleyici olarak da güzel bilgiler edindim. Aynı zamanda çok çok çok sevdiğim, kendisine ayrı bir hayranlık duyduğu Gizemmakeup ile de tanışma fırsatı yakaladım. Kendisi ile kahve içip, festivalin bir kaç saatini birlikte geçirdik :) Buradan da onu çok öpüyorum :)
"Famous Chefs taught how to make  raw chocolate. We were attended at 1 April of 2017 programme.By the way, we could learn new things about the sweets. I don't want to forget to say that, I met my favorite blogger. Her name is Gizem. Also, we know that name is "gizemmakeup". She was so nice, kind and sweet. We drunk coffee and talked about many topics. I love you baby !!"

İzmir Çikolata Festivali
Kısacası oldukça keyifli bir gün geçirdik. Başka festivallerde görüşmek üzere, belli mi olur belki de karşılaşırız !
Kendinize çok iyi bakın. Sevgilerimle..
"Shortly, we had a very enjoyable day and we had some fun. I hope we will meet another festival. Take care of so much! "
B.

You May Also Like

0 Comments